Известие

Collapse
No announcement yet.

как да сваля конзолата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако нямаш железни нерви, по добре не пипай нищо!Това е моя съвет. Накратко процедурата,ако се наложи на някой да има г/ представа,в какво се забърква.Централната конзола на парното се сваля лесно.До лостчето за чистачките има една тапичка,като е извадиш развиваш 1 болт с кръстата отверка.После се свалят врътките на парното с клещи,под врътките има 2 болчета,който се развиват.После се откача леко кората,която се намира отдясно на централната конзола(над жабката до Еарбега,ако има такъв) тя е на щипки и под нея има болт.После с лек напън се сваля конзолата,защото има една щипка под тапичката на първия болт.Там има 2 лампички за осветлението на парното.Долната част където е пепелника и аварийните с копчетата за багажника и халогените се маха като се развият двата болта вътре в пепелника.След като се развият с дърпане излизат двете заедно.Откачат се буксите на запалката и се изважда лампичката на пепелника и лампичката на запалката,която е над буксата.Панела с датчиците за вратите и часовника е на щипки и излиза с дърпане.Отзад също има букси,които се откачат.Панела пада нацяло и на него има лампичка за часовника.Има няколко болчета и вътре са лампичките на копчетата за аварийните и т.н..Мисля че бях изчерпателен.Снимков матерял нямам.Втори път не се захващам,защото ми скъса нервите.
    Last edited by zaryto; d.m.y г., 02:43.
    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Най-после и ти успя да се справиш със всичко Аз бих казъл че свалянето е трудно само пърият път, защото не знаеш как точно трябва да го направиш. Аз вчера много бързо разкачих всико, а първият път си играх и ми идваше да заритам колата Само трябва да се внимава със щипките иначе не е сложно
      Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
      sigpic

Comment

това на zaryto е за боксерите. иначе ако знаете каква простотия е свалянето на корите на вратите още по зле е
        точка

Comment

Не само на боксерите,а на всички преди фейслефта..
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

табло

някой може ли да ми покаже какви са лампичките които се сменят на конзолата
            ALFA ROMEO 145 1.6 16V TS

Comment

обикновенна крушка за табло ...

Comment

Първоначално публикувано от kajoooo Покажи съобщение
                някой може ли да ми покаже какви са лампичките които се сменят на конзолата
                http://www.wjjeeps.com/lamps/74_103.jpg ето какво представляват, има и диодни за табло ама не ти ги препоръчвам, защото няма кой знае какъв ефект.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
                  http://www.wjjeeps.com/lamps/74_103.jpg ето какво представляват, има и диодни за табло ама не ти ги препоръчвам, защото няма кой знае какъв ефект.
                  мерси много за инфото.тия дни ще ги сменя
                  ALFA ROMEO 145 1.6 16V TS

Comment

Първо трябва да свалиш ето таэи кора и раэивате болчето(сн1)
                    После таэи и също раэвивате болчето(сн2)
                    Врътките се свалят с парцалче и клещи эа да не се нараняват.
                    Тука се раэвиват теэи болчета(сн3)
                    Тука сащо(сн4)
                    Следва пепелника(сн5,6,7)
                    Като иэвадите кутията на пепелника има още два болта(сн8
                    Сега иэтегляте конэолата към Вас но внимателно эа да не скъсате някоя от буксите.
                    Раэкачате ги и вече сте стигнали до крушките
                    Успех
                    Last edited by joy78; d.m.y г., 10:39.
                    Alfa Romeo 145 / 2.0TS / 16V / 155hp / QV

Comment

Ето и видео точно как става цялата процедура

Видео 1
                      Видео 2
                      sigpic

Comment

Да попитам има ли някой,който е свалял централната конзола и десният му панел е без airbag,т.е е от една цяла част?Това нещо нямам идея как се сваля.Лявото излезна много лесно,пепелникът също не срещнах трудности с него,врътките само средната малко заяжда,но ще се приборя и с нея,но този панел от дясно не ми идва на ум как да го сваля
                        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Колега при мен е със цялата част, нямам airbag. Цялата кора е на щипчици и като отвориш десната врата от страни трябва да има една рапитка, отвиваш я нея и внимателно започваш да я откачаш щипка по щипка. Първия път ми беше трудно, защото незнаех точно как, ама вече немам ядове Само внимавай ако напъваш много да не я счупиш кората, че е доста извита и крехка. От ляво се застъпва със конзолата трябва да напънеш леко на ляво и да я откачиш останалото е лесно Успех
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
                            Колега при мен е със цялата част, нямам airbag. Цялата кора е на щипчици и като отвориш десната врата от страни трябва да има една рапитка, отвиваш я нея и внимателно започваш да я откачаш щипка по щипка. Първия път ми беше трудно, защото незнаех точно как, ама вече немам ядове Само внимавай ако напъваш много да не я счупиш кората, че е доста извита и крехка. От ляво се застъпва със конзолата трябва да напънеш леко на ляво и да я откачиш останалото е лесно Успех
                            Много благодаря за съвета,колега! Стана работата,точно по този начин. Смених всички крушчици и вече всичко свети по централната конзола.
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

колеги,при мен проблема е 4е двете кру6ки горе на вратките са здрави,оба4е светят когато си изкат,свти малко после изгасне,другите не6та работят,,от какво мойе да е проблема,има ли букси някаде,наватре в конзолата,
                              alfa romeo 145 1.6 t.s.
                              alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

Сигурно не правят хубав контакт, за друго не се сещам. Пробвай да смениш крушките или виж дали са вкарани хубаво, че аз като сложих диодни по същия начин ми стана и за това си сложих обикновенни.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X